Skip to main content

Kokkekniv på japansk

Gyytu, eller kokkekniv på japansk, er den japanske utgaven av den vestlige kokkekniven. Med andre ord, en kniv som kan brukes til så mangt. Den største forskjellen fra vestlige kokkekniver, er at Gyuto har et tynnere knivblad. Som de fleste japanske kjøkkenkniver, har Gyuto-knivene et mye hardere stål.

Japanske kokkekniver finner du med to slipefaser, men ulikt slipt. Dette betyr at kniven kan ha en universalegg, eller en asymmetrisk knivegg. Masahiro er et kjent knivmerke som leverer knivene sine asymmetrisk slipefase. Opprinnelsen til Gyotu, den japanske kokkekekniven, er uklart, men noen mener Gyuto opprinnelig ble designet for å kutte store stykker av okse.

Leter du på nettet, vil du finne flere kilder som oversetter Gyuto som Cow Sword / eller “Ku sverd”, noe som er feil. “To” i “Gyuto” betyr ikke sverd på japansk. Så, en mer nøyaktig oversettelse vil være Cow Blade.

Noen kjennetegn
Knivblad/lengde – 210-270mm
Gjennomsnittlig tykkelse på knivblad – 1,9-5mm

Du kan se japanske kokkekniver hos www.skarpekniver.com.

Leave a Reply